BaSys.hu BaSys.hu BaSys.hu

Pro Audio

Hordozható Audio

Otthoni Audio

Autohifi
Témakörök Bezár X

SPL Phonitor 3 DAC fejhallgató erősítő, fekete

SPL Phonitor 3 DAC fejhallgató erősítő, fekete
SPL Phonitor 3 DAC fejhallgató erősítő, fekete SPL Phonitor 3 DAC fejhallgató erősítő, fekete
Termékkód: SPL 2080

SPL 2080 - Fejhallgató erősító, monitor kontroller és DAC (32 bit / 768 kHz), 120V-os technológiával.

A termék részletei

kérésre elérhető

ÁFA-val 1 012 400 Ft ÁFA nélkül: 797 165 Ft
Ingyenes kiszállítás!

Értékeld elsőként!

Fejhallgató erősítő, monitor vezérlő és DAC 120V technológiával

A Phonitor 3 DAC nem csak a tökéletes fejhallgató-erősítő és 120 V-os monitor vezérlő – az integrált DAC tökéletes monitorozási központtá teszi az igényes producerek, valamint a digitális forrásokkal vagy a DAW-ban dolgozó hang- és mastering mérnökök számára a munkát. Legyen szó USB-ről, AES/EBU-ról vagy S/PDIF-ről – az integrált DAC analóg SLP120-zal 32 bites felbontással és akár 768 kHz-es mintavételezési frekvenciával alakítja át a digitális PCM audiojeleket. A DSD jeleket akár DSD256 felbontással alakítja át.

Analóg oldalon az SPL 120V technológián alapuló Phonitor 3 DAC ugyanazt a monitorozási minőséget kínálja, mint a nagy SPL mastering konzolok – hangszórókon és fejhallgatókon. Az analóg Phonitor Matrix a legjobb minőségben teszi lehetővé a keverést és masteringet fejhallgatón – a sztereó színpad ugyanolyan térbeli érzékelésével, mint a hangszórókon.

Nagyszerű hangzás

Fejhallgatóhoz: A Phonitor 3 DAC szabványos fejhallgató csatlakoztatását teszi lehetővé, előlapi sztereó jack csatlakozóval. A hatalmas kimeneti teljesítménynek köszönhetően minden típusú fejhallgatót könnyedén vezethet. Így kijátssza az SPL 120V technológia előnyeit, és őszinte, részletes és egyben élénk hangélménnyel jutalmazza a hallgatót.

Hangszórókhoz is: A készülék hátulján a Phonitor 3 DAC sztereó kimenetet kínál, amely kiváló minőségű felügyeleti vezérlővé teszi bármilyen megfigyelési helyzethez. Ehhez a kimenethez csatlakoztathatók az integrált végerősítővel rendelkező aktív hangszórók vagy a passzív hangsugárzók teljesítményerősítővel kombinálva.

  • Monitoring a legmagasabb szinten: A Phonitor 3 DAC ugyanazt a kulcstechnológiát – SPL 120V technológiát – és jelminőséget kínál, mint a nagy SPL DMC és MMC mastering konzolok.
  • Fejhallgató vagy hangszóró: A kimeneti kapcsoló – egyszerűen válthatsz fejhallgatóról hangszóró lejátszásra. Középső állásban (Mute) nem jut jel a kimenetekre. A VU-mérők pirosan világítanak.
  • Digitális és analóg sztereó bemenetek – szabadon választható: Akár hat sztereó forrás csatlakoztatható a Phonitor 3 DAC-hoz. A forrás kiválasztása a Forrás kapcsolóval történik.
    • Analóg bemenetek: Az analóg oldalon két analóg sztereó bemenet található, mindegyik két XLR vonal bemenettel. Ide csatlakoztatható professzionális analóg lejátszók kiegyensúlyozott kimenettel és vonalszinttel.
    • Digitális bemenetek: A digitális oldalon a Phonitor 3 DAC négy digitális sztereó bemenetet kínál.
    • USB: Az USB bemenet (B típusú) a DAW közvetlen csatlakoztatására használható. Nincs szükség illesztőprogram telepítésére, ha Mac vagy iDevice rendszert szeretnél használni. Az USB-n keresztül a Phonitor 3 DAC 32 bites felbontású és akár 768 kHz-es mintavételezési frekvenciájú PCM audiojeleket, valamint akár DSD256 felbontású DSD jeleket konvertál.
    • S/PDIF, koaxiális: Az S/PDIF koaxiális bemenet kétcsatornás jelet (PCM audio) is tud fogadni, akár 192 kHz mintavételezési frekvenciával és 16-24 bites bitsebességgel. A jelátvitelhez kiegyensúlyozatlan, 2 vezetékes 75 ohmos koaxiális kábeleket használnak RCA csatlakozókkal.
    • S/PDIF, optikai: Az S/PDIF optikai bemenet kétcsatornás jelet (PCM audio) is tud fogadni, akár 192 kHz-es mintavételezési frekvenciával és 16-24 bites bitsebességgel. A bemeneti jack egy F05 jack. Ez az interfész jobban ismert a Toshiba TOSLINK márkanéven. Tipp: Fontos az optikai szál minősége. Az olcsó műanyag optikai szálak esetében a négyes mintavételezési frekvenciájú (176,4 kHz/192 kHz) átvitelek hibásak lehetnek. Ebben az esetben üvegszálas optikai kábelt kell választani.
    • AES/EBU: Az AES bemenet egy szabványos XLR bemenetnek (XLR, mama) megfelelő bemeneti csatlakozót biztosít. Egy AES jel két kódolt PCM audio csatornát tud továbbítani 192 kHz maximális mintavételezési frekvenciával és 16-24 bites bitsebességgel. Ezt a szabványt az IEC 60958 I. típusú szabvány határozza meg. Kiegyensúlyozott, 3-eres, 110 Ohm-os „csavart érpárú” kábeleket használnak XLR-dugókkal.

A DAC – a legjobb is éppen elég jó

A Phonitor 3 DAC digitális-analóg átalakítójában található konverter chip a nagy elismerést kapott AKM AK4490 Velvet Sound™ prémium DAC chip, amely architektúrájának köszönhetően a legfinomabb hangrészleteket reprodukálja. A PCM hangot 32 bites felbontással és akár 768 kHz-es mintavételezési frekvenciával konvertálja, ami 16-szorosa a CD felbontásának. A Direct Stream Digital is támogatott DSD4 vagy DSD256 felbontásig.

SLP120

Bármely DAC chip analóg kimenetét aluláteresztő szűrővel kell szűrni, amikor belépsz az analóg világba. A világ összes többi DAC-jával ellentétben itt az aluláteresztő szűrők SPL 120V technológiával készültek, ami pluszt jelent a dinamika, a fejtér és a hang terén. A Phonitor 3 DAC DAC-ja SLP120-zal van felszerelve – egy analóg „egy aluláteresztő” szűrővel, 120 V-os technológiával.

Tartós anyagból lett létrehozva

Az alumíniumból mart, masszív, 45 mm-es hangerőszabályzó gomb kiemelkedő. Tömege az Alps RK27 „Big Blue” potenciométerrel együtt még tovább fokozza a „kanál a mézben” érzést, és tökéletes ellenőrzést biztosít a monitorozás szintjén.

Kompromisszumok nélküli monitorozás

A Phonitor 3 DAC egy teljes értékű monitorvezérlő:

  • Forrás kiválasztása
  • Fonitor mátrix kereszttáplálással, hangszóró szöggel és középső szinttel (utóbbi kikapcsolható)
  • Mono/Sztereó
  • Oldalirányú ellenőrzés
  • Solo L/R
  • Fázisfordítás L és R esetén
  • L/R csere
  • A kimenet fejhallgatóra vagy hangszóróra kapcsolható
  • Néma

A Mono/Stereo kapcsolóval kiválasztható, hogy a Phonitor 3 DAC kimeneti jele normál sztereó jel legyen-e, vagy monó jellé legyen összegezve.

Az igazi középpont megtalálása

Természetesen a hallás jobban irányulhat balra vagy jobbra. Ez különösen akkor válik egyértelművé, ha fejhallgatón hallgatod. Ezért a Phonitor 3 DAC egyedülállóan finom felbontású laterális vezérléssel rendelkezik, amely újra kiegyensúlyozza a sztereó képet a felügyeleti oldalon. A Mono/Stereo kapcsoló nem csak a sztereó vagy monó lejátszás közötti váltáshoz használható. Ez a kapcsoló az oldalirányú vezérlés be- és kikapcsolására is szolgál.

Solo L/R

Csak az audiojel jobb vagy bal csatornáját kell lejátszanod? A Solo L/R funkció lehetővé teszi. Ha a hármas választókapcsoló „L” állásban van, csak a bal oldali csatornát játssza le, ha pedig „R” állásban, akkor csak a jobb oldali csatornát játssza le. A középső „Ki” állásban a Solo funkció ki van kapcsolva. A bal és jobb csatornából álló normál sztereó jel így jelen van a Phonitor 3 DAC kimenetén.

L/R Swap

Különlegesség a csatornacsere funkció: L/R Swap. Ez a funkció megfordítja a sztereó képet. A bal jobb lesz, a jobb pedig bal. Ez különösen fontos és rendkívül időtakarékos, ha olyan mintákat figyelsz videoszinkronban, amelyeknek meg kell egyeznie egy jelenettel a mozgás irányával. Ha az irány nem megfelelő, általában be kell töltened a mintát a DAW-ba a csatornaváltáshoz. mielőtt meg tudod ítélni, hogy a minta megfelel-e a képnek. A L/R Swap funkciónál erre már nincs szükség. Most már beállíthatod a mozgás irányát a Phonitor 3 DAC-on, miközben előhallgatod a mintakönyvtárat.

Fázisfordítás L és R esetén

Ezzel a kapcsolóval az audiojel bal vagy jobb csatornájának fázisa megfordítható. Ha a háromállású választókapcsoló „L” állásban van, a bal oldali csatorna invertált, ha pedig „R” állásban, a jobb oldali csatorna invertált. Középső „Ki” állásban ez a funkció ki van kapcsolva. A Phonitor 3 DAC kimenetén tehát a szokásos sztereó jel van jelen.

M/S – Középső vagy Oldalsó?

A mono/sztereó és a bal/jobb fázisváltó kapcsoló együttes használatával lehetőség van arra is, hogy csak a közép- vagy oldaljelet figyeljük. Ha a kapcsoló „Mono” állásban van, és a fázisfordítás aktív L (vagy R) esetén, csak az oldalsó jelet játssza le. Ha a fázisfordítás ki van kapcsolva, akkor az „M” jelnek megfelelő monó jelet játssza le. Az M és S jelek külön felügyelete széles körben elterjedt szabvány lett sok keverő és mastering mérnök számára.

Mindent egy pillantásra

Két mechanikus VU mérő mutatja a bal és jobb audiocsatorna bemeneti szintjeit. A „VU Cal” kapcsolóval -6 dB-lel vagy -12 dB-lel csökkenthető a VU-mérőkön megjelenített jel. Így a VU-mérők még nagyon magas bemeneti szinteken is az ideális kijelzési tartományban működnek.

The Revolution: Phonitor Matrix – A Phonitor Matrix a fejhallgató-erősítők forradalma

Az SPL fejhallgató-erősítők egyik egyedülálló tulajdonsága az SPL Phonitor Matrix. Lehetővé teszi a keverő és mastering mérnökök számára, hogy tökéletes mixeket hozzanak létre fejhallgatón, amelyek tökéletesen használhatók minden típusú sztereó hangszórórendszerben. A Phonitor Matrix azonban nem csak a stúdióban való professzionális használatra készült. Lehetővé teszi azt is, hogy a hifi rajongó fejhallgatón is élvezhesse a zenét, mintha hangszórókon játsszaná le.

Hogyan lehetséges ez? A zene általában sztereó hangszórókon történik, és lejátszásra keveredik. A fejhallgatón való hallgatás különbözik a hangszórón való hallgatástól. A legnagyobb különbség az, hogy a bal hangszóróból a jobb fülbe és a jobb hangszóróból a bal fülbe tartó hangjelek nem kereszteződnek. Ezek a keresztező jelek hiányoznak a hagyományos fejhallgató-hallgatásnál, mivel a fejhallgató egyik oldaláról a másikra nem mennek át jelek. Ez természetellenesen széles sztereó színpadot eredményez, és a hangforrások nem a tényleges helyükön kerülnek lejátszásra a sztereó spektrumban. Az SPL Phonitor Matrix ki tudja javítani ezt a hamis sztereó képet egy analóg áramkörrel.

A Phonitor Matrix beállításai

A Matrix kapcsolóval aktiválhatod a Phonitor Matrixot – a Center funkcióval (All) vagy anélkül (Cr/A). Ki állásban a Phonitor Matrix deaktiválva van. A Phonitor Matrix hangszóró-szerű hallgatási élményt hoz létre a fejhallgatón, a bal és a jobb oldali jelek késleltetett (interaurális időkülönbség) és csillapított (interaurális szintkülönbség) jeleinek megfelelő ellentétes oldalra keverésével.

A Phonitor Matrix két fő paramétere a Crossfeed és Angle:

  • A Crossfeed kapcsolóval beállíthatod az interaurális szintkülönbséget. A szintkülönbség összevethető a különböző helyiségméretek és azok visszaverődési és elnyelési jellemzőivel. Az interaurális szintkülönbség frekvencia-korrigált, mivel a hangot a fej nem lineárisan tükrözi és nyeli el.
  • Az Angle kapcsolóval beállíthatja az interaurális időkülönbséget, amely a hangszórók elhelyezéséhez kapcsolódik. Az interaurális időkülönbség frekvencia-korrigált, mivel a hangot a fej nem lineárisan tükrözi és nyeli el.

Hagyományos fejhallgatós hallgatás során agyunk képes kompenzálni a hamis lejátszási megjelenítés bizonyos szintjét – ez azonban nagyon kimerítő, és hallgatási fáradtsághoz vezet. A hallgatási élmény még tökéletesebbé tétele érdekében a sztereó kép közepének szintjét csillapítani kell, amikor a Phonitor Matrix aktív. Ez biztosítja, hogy ne csak az összes hangforrás helye, hanem a hangerejük is megfelelő legyen.

A legtöbb Phonitor eszközben ez az érték -1 dB rögzített csillapításra van beállítva, ami a legjobb választás a hangszíntér hiteles megjelenítéséhez. A Phonitor 3 DAC, amelyet a legfejlettebb keverési és mastering alkalmazásokhoz terveztek, lehetővé teszi a középszint 0,3 dB vagy 0,4 dB finom lépésekkel történő beállítását a „Center” kapcsolóval.

Center

Szabályozhatod (Matrix switch = All) a középső jel intenzitását a Center kapcsolóval. Ha a sztereó szélességet a Crossfeed és Angle változtatások miatt szűkítik (hogy megfeleljen a tényleges hangszóró-beállításnak), a fantomközép valószínűleg túl intenzíven szólal meg, miközben fejhallgatón keveri. Általában ellensúlyozná a középső jelek csökkentését a mixben. Azonban a hangszórókon hallgatva a fantomközpont csendesnek tűnik. A Center csillapítása lehetővé teszi, hogy a középső jelet a sztereó jelhez viszonyított megfelelő hangerőarányra állítsuk vissza fejhallgatón történő keveréskor, így a fantomközép a sztereó jelhez viszonyítva megfelelő hangerőt kap a hangszóró lejátszása során.

Összefoglalva:

Az SPL Phonitor Matrix kijavítja a sztereó hangkép hamis megjelenítését, ami sokkal könnyebbé teszi a megfelelő döntések megtalálását a keverő és mastering mérnökök számára. A hifi rajongó úgy élheti át a zenét, mintha eredetileg keverték és rögzítették volna. Tehát semmi sem áll az útjában egy sikeres és hosszú fejhallgató keverésnek.

Előerősítő kimenet vagy közvetlen kimenet:

A készülék hátulján található DIP kapcsolóval a hátsó sztereó kimenet hangerőszabályzója kikapcsolható a jelútból. De ez még nem minden. A Phonitor Matrix a készülék hátlapján található sztereó kimenetre is használható – függetlenül attól, hogy ez Preamp Out (hangerőszabályzóval) vagy Direct Out (hangerőszabályzó nélkül)-ként van beállítva.

Több erő:

Ha a fejhallgatódnak meglehetősen alacsony az érzékenysége - semmi gond. A készülék hátulján található 1-es DIP kapcsolóval a fejhallgató kimeneti szintje 12 dB-lel növelhető.

Jó hangzás:

Az SPL készülékeket nem csak tervekhez igazítjuk, hanem a fülekre is szabjuk. Az összes fontos alkatrészt Through-hole technológiával szerelték fel az áramköri lapokra. Így biztosíthatjuk, hogy a legjobb hangzású komponenseket tudjuk használni.

A 120 V-os technológia:

A 120 V-os technológia az SPL referenciatechnológiája. A 120 V-os technológia egyedülálló a világon. 120 V DC feszültséggel működik. Ez négyszerese az IC-alapú félvezető op-erősítőknek.

A lehető legmagasabb hangminőséghez a lehető legmagasabb audio üzemi feszültség szükséges.

A 120 V-os technológia +/-60 V-tal működik. Ilyen nagy feszültség kezelésére speciális, szabadalmaztatott műveleti erősítőket fejlesztettek ki, amelyek +/-60 V DC feszültséggel is működhetnek: az SPL 120 V SUPRA műveleti erősítőket. Ez a nagy feszültség tönkretenné a hagyományos alkatrészeket és műveleti erősítőket. A 120 V-os technológia kivételes műszaki jellemzőket és hangzási előnyöket biztosít. Technikailag a dinamikatartomány, a jel-zaj arány és a belmagasság tekintetében. Szonikusan, a részletgazdagság és az abszolút nyugodt hallgatási élmény tekintetében.

A technológia nevében szereplő „120V”-nak egyébként semmi köze a hálózati aljzatból érkező helyi hálózati feszültséghez. Ez a készülék belsejében lévő üzemi feszültségről szól, amellyel az audiojeleket feldolgozzák. A hálózati aljzatból származó hálózati feszültség a szükséges szekunder feszültségre alakul át a készülék belső lineáris tápegységében, toroid transzformátorral. Az egyenirányítók ezt a váltakozó feszültséget az audioeszközben szükséges egyenfeszültséggé alakítják. Az SPL 120V technológia és az ezen a technológián alapuló SUPRA műveleti erősítő ötletét az 1990-es években az SPL alapítója és főfejlesztője, Wolfgang Neumann fejlesztette ki. Azzal a céllal, hogy a valaha volt legjobb mastering konzolt készítsd, ez az alapvető technológiai filozófia akkor öltött először formát – így 2000-ben látott napvilágot a Galaxy Studios SPL MMC1 Mastering Console.

A kiemelkedő hangzási és technikai jellemzők gyorsan bekerültek a színtérbe – így a további megrendelések nem sokáig vártak. Az MMC 1 mellett egy másik legendás, 120 V-os technológiájú termék született a PQ-val, a „paraméteres kiegyenlítők királya”. Azóta a 120 V-os technológia az összes SPL prémium termék alapja. Mindeközben nem csak alkalmazások masteringre, hanem stúdió vagy hifi használatra is.

További adatok / SPL Phonitor 3 DAC fejhallgató erősítő, fekete

Márka SPL
Fejhallgató erősítő típus asztali, beépített DA konverter
Bemeneti csatlakozó AES/EBU, digitális koaxiális, digitális optikai, USB, 2 x XLR
Kimeneti csatlakozó fejhallgató, hangszóró kimenet 1 pár, 2 x 6,3 mm jack
Szín fekete
Speciális funkciók Phonitor Matrix, VOLTAiR technológia
Értékeld a terméket!
1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag

Ajánlott termékek
SPL Marc One monitor és recording vezérlő

SPL Marc One monitor és recording vezérlő

Normál ár: 364 500 Ft

Special Price ÁFA-val 328 050 Ft ÁFA nélkül: 258 307 Ft

SPL Phonitor 2 fejhallgató erősítő, fekete

SPL Phonitor 2 fejhallgató erősítő, fekete

ÁFA-val 700 700 Ft ÁFA nélkül: 551 732 Ft
Ajánlott termékek
SPL Marc One monitor és recording vezérlő

SPL Marc One monitor és recording vezérlő

Normál ár: 364 500 Ft

Special Price ÁFA-val 328 050 Ft ÁFA nélkül: 258 307 Ft

SPL Phonitor 2 fejhallgató erősítő, fekete

SPL Phonitor 2 fejhallgató erősítő, fekete

ÁFA-val 700 700 Ft ÁFA nélkül: 551 732 Ft

Termékösszehasonlítás