BaSys.hu BaSys.hu BaSys.hu

Pro Audio

Hordozható Audio

Otthoni Audio

Autohifi
Témakörök Bezár X

Behringer TRUTH B1030A Aktív Stúdió Monitor

Behringer TRUTH B1030A Aktív Stúdió Monitor
Behringer TRUTH B1030A Aktív Stúdió Monitor Behringer TRUTH B1030A Aktív Stúdió Monitor Behringer TRUTH B1030A Aktív Stúdió Monitor Behringer TRUTH B1030A Aktív Stúdió Monitor Behringer TRUTH B1030A Aktív Stúdió Monitor
Behringer
Termékkód: B1030A

Nagy részletgazdagságú, 2 utas referenciamonitor 5.25 colos kevlár mélynyomóval.

A termék részletei

Azonnal szállítható - Magyarországi raktáron - 11:30-ig leadott rendelésedet általában a következő munkanapon kiszállítjuk

ÁFA-val 42 900 Ft ÁFA nélkül: 33 780 Ft
Ingyenes kiszállítás!
db

Értékeld elsőként!

Őszinteség

Ha a stúdiófelvételeidről van szó, őszinteséget akarsz. Tulajdonképpen, tudva, hogy mennyit jelent számodra a művészeted, követelned is kell! Ezért terveztük úgy az új B1030A referenciamonitorokat, hogy csak az IGAZAT mondják. Persze akkor is remekül szólnak, ha rákötöd a hifidre, vagy a házimozi rendszeredre, de azért a stúdió-igények figyelembevételével terveztük – ahol minden egyes hangot, amit lejátszol, mikroszkóppal szeretnél megvizsgálni!

 

Örökségre építve

A mi TRUTH B2030A és B2031A hangszóróinkból ezerszámra adtunk el már a legkritikusabb fülű embereknek – olyan füleknek, amik megkövetelik a tökéletesen természetes hangzást egy monitortól. Kérdezz meg bármilyen hangmérnököt, meg fogja mondani, hogy egyetlen szett monitorral visszahallgatva egy mixet nem fog megfelelő képet festeni róla. Mivel az emberek a zenét mindenhol hallgatják: kocsiban, MP3 lejátszón, otthon. Ez az ok, amiért kifejlesztettük ezeket a kisebb monitorokat. Ráadásul remek hátsó hangfalak lehetnek egy házimozi rendszerben!

 

Több éves kutatás

Kutatóinknak több mint két éven át az volt a feladata, hogy megalkossák a tökéletes stúdiómonitort. Mivel a TRUTH B2031A már így is etalonná vált az iparban, a hangmérnökeink úgy gondolták, hogy fogják azt, és megnézik, meddig lehet még tökéletesíteni. Többféle transzduktorral (hangszóróval) és szekrényformával próbálkoztak, a meglévő, és folyamatosan kialakuló technológiák közül. Amikor végül elült a por, előálltak az 1 colos kupolás csipogóval, és az 5.25 colos kevlár tölcséres hangszóróval a B1030A-ban.

 

Miért Kevlár?

Jó, hogy megkérdezted. A kevlárnak hihetetlen erő/súly mutatói vannak – ezért használják golyóálló mellényekben. A kevlár a mélynyomódban kibírja a legextrémebb energiaszinteket is, ami a torzításmentes, mellkasdöngető basszushoz kell. És mivel annyira könnyű, a kevlár hangszóró tölcsérek sokkal gyorsabban reagálnak a jelekre, mint a papír társaik – ez nem csak a basszus-integritás megőrzéséért fontos, de kritikus a tökéletes középhang-visszaadásnál. A kevlár hangszóróink a legkisebb nüánsznyi mély hangot is visszaadják, anélkül, hogy belerondítanának a középsávba.

 

A Mindennapok teljesítménye

Egy tökéletes stúdiómonitor megalkotásához kicsit azért több kell, mint egy „golyóálló” membrán, és egy kis, kupolás csipogó. Kell hozzá erő – méghozzá sok. De még fontosabb, hogy ennek az erőnek passzolnia kell a mély és magassugárzók igényeihez.  Míg versenytársaink megelégszenek azzal, hogy az első, polcról levett hangszórót hozzá szigszalagozzák a one-site-fits-all erősítőre, mi minden egyes komponenst magunk tervezünk az adott feladathoz. A 75 wattos dupla erősítésű technológiánkat (beletéve a fáziskorrekciós aktív hangváltót) tesszük minden B1030A-ba, biztosítva, hogy legyen megfelelő erőtartalékod, amikor igazán szükség van rá.

 

A Te stúdiódba tervezve

Az ideális zenehallgató környezet „lapos”, azaz se nem túl visszhangos, se nem túl hangelnyelős. De mivel ahány ház, annyi szobás, minden TRUTH monitor rengeteg élethelyzetre van felkészítve. Kapcsolókkal rendelkezik, amivel a Te zenehallgató környezetedre formálhatod a magas és mély frekvenciák karakterisztikáját. Az elhelyezés szintén kritikus fontosságú. Ideális esetben a hangsugárzók a falaktól távol helyezendők, hogy biztosítsuk a megfelelő basszus-visszajelzést. De nem kell félned, a B1030A egy „Szoba-kompenzációs” kapcsolóval is fel van szerelve, ami segítségével akár a sarokba is beállíthatod. A falak általában felerősítik a basszust, a sarkok pedig még inkább, de a te TRUTH monitoraidat az adott környezethez szabhatod, hogy a legőszintébb basszusvisszajelzést kaphasd, egy-két kapcsoló átbillentésével.

 

Fáradásmentes, széles hasznos hangterület

Míg versenytársaink stúdiómonitorai gyakran igen kis területre szórják a hangot, a mi hullámirányító rendszerünk sokkal nagyobb, tökéletesen szóló teret képez. Ez azt jelenti, hogy nem fogod egy ponton kikoptatni a szőnyeget, ahol a „legjobban szól”. Szabadon sétálgathatsz a sztereóban, megtalálva azt a kis részt, ahova még egy hangszert be lehet pozícionálni. Ráadásul nem fogod elszenvedni a „monitorozási-fáradtság-szindrómát”, az állapotot, amit a harsogó középmagas hangok végtelen hallgatása okoz – ideális, ha át akarod mixelni az éjszakát.

 

Mi van az RCA csatikkal?

Igen, elég furcsa, hogy egy stúdiómonitoron RCA csatlakozót találj, de miért ne? Így a B1030A hangfalaidat rákötheted a számítógépedre, mp3 lejátszódra, vagy tévédre is, ha csúcsminőségű hangot szeretnél! A teljesen sokoldalú beállításért használd valamelyik USB interfészünket (mint például az UCA222) a számítógéphez/től való csatlakoztatáshoz! Ezzel kényelmesebben, közvetlen a számítógépedről figyelheted a stúdiómunkálatokat. Ráadásul teheted a hangfalakat közvetlenül a videó-monitorodhoz is, hisz mágnesesen védettek.

 

Hiszem, ha hallom!

Könnyekig untathatnánk a technikai zsargonnal (a lentebbi táblázatban nézheted, ha tényleg érdekel), de ha meghallgatsz egy TRUTH sorozatos hangszórót a legközelebbi BEHRINGER kereskedőnél, rá fogsz jönni, miért is jó a kevlár sugárzó, és a kupolás csipogó a tetején, és miért fölülmúlhatatlan ez a cucc a kategóriájában.

További adatok / Behringer TRUTH B1030A Aktív Stúdió Monitor

Márka Behringer
Hangsugárzó típus aktív, stúdió monitor
Teljesítmény 2 x, 75W
Csatlakozás 6,3 mm jack, XLR szimetrikus
Szín fekete
Hangszóró méret 1", 5.25"
 • Teljesen egyenletes hangzású stúdió monitor
 • Precíziós A/B erősítő aktív védelmi áramkörökkel: 50 W a mély, 25W a magas frekvencián
 • Ultraprecíz 1 colos selyemkupolás csipogó a tökéletes hangvisszaadásért
 • 5.25 colos távsugárzású mélynyomó deformáció-ellenálló kevlár tölcsér a tökéletes basszusért.   
 • Tökéletes szórású karakterisztika és kimondottan nagy hasznos hangterület a fejlesztett hanghullám-irányító rendszernek köszönhetően
 • Tökéletes hangelosztás a hangváltó hálózatnak és a Linkwitz-Riley szűrőknek köszönhetően
 • Az akusztikus hatások széles spektrumú állíthatósággal rendelkeznek
 • Külön állítható alacsony és magasfrekvenciás limiter
 • Mágnesesség elleni árnyékolás miatt számítógép monitorok mellé is tehető
 • „Föld bolygó” áramellátó a maximális flexibilitásért (100-240 V~ ), zajmentes hangzás, fantasztikus átviteli frekvencia, és alacsony áramfelvétel
 • Szervó-kiegyensúlyozott bemenetek XLR, 6,5mm, és RCA csatlakozókkal.
 • Csúcsminőségű alapanyagok és masszív borítás a hosszú élettartamért
 • A német BEHRINGER által megálmodva és megtervezve
Cégnév Üzlet helye Távolság Készlet Szállítási díj* Ár*
Értékeld a terméket!
1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag

Termékösszehasonlítás