BaSys.hu BaSys.hu BaSys.hu

Pro Audio

Hordozható Audio

Otthoni Audio

Autohifi
Témakörök Bezár X

Fenntarthatóság a Bose-nál


2020/07/19

A fenntarthatóság jól tükrözi a Bose lényegét és értékrendszerét, segít abban, hogy még jobbá váljunk, valamint támogatja azt a közös kötelezettségvállalásunkat, hogy minden üzleti tevékenységünket és emberekkel való kapcsolatunkat a tisztességesség jellemezze. Szeretnénk, ha a fenntarthatóság jelen lenne a vállalat mindennapjaiban, így az kihathat arra, hogyan gondolkodunk, és hogyan vállalkozunk.



Mi így teszünk a fenntarthatóságért


Szeretnénk, ha a fenntarthatóság jelen lenne a vállalat mindennapjaiban, így az kihathat arra, hogyan gondolkodunk, és hogyan vállalkozunk.

A vállalatunk társadalmi, környezetvédelmi és gazdasági felelősségét a Bose fenntarthatósági programja határozza meg. Célunk, hogy vezető környezetvédelmi és társadalmi vezetési gyakorlatokat vezessünk be, és a fenntarthatóságot előtérbe helyező gondolkodásmód vállalatunk minden szintjén megjelenjen. E cél érdekében létrehoztunk egy vevőértéket nyújtó globális többéves fenntarthatósági stratégiát, amely termékinnovációra ösztönöz, bevonja munkatársainkat, hogy segítsenek ügyfeleinknek a legtöbbet kihozni önmagukból, és igyekszik hasznos módon visszaadni a közösségeinknek.





Jelentések és források


A 2019-as fenntarthatósági jelentés az elmúlt két év során véghezvitt legjelentősebb fenntarthatósági tevékenységeinket mutatja be. Látogasson el a Jelentések és források oldalra, és tekintse meg jelenlegi és korábbi fenntarthatósági jelentéseinket és más forrásokat.



A megújuló energia támogatása


2018-ban egy 1,7 megawattos napelemsort üzemeltünk be a Massachusetts államban lévő framinghami központunkban. A rendszer elég áramot termel ahhoz, hogy a farminghami kampusz nagy részét árammal lássa el, ez pedig segít, hogy Massachusetts állam elérje a megújuló energiával kapcsolatos céljait.








Alkalmazottak


Vállalatunk szívét munkatársaink alkotják, hiszen az innováció, a kreativitás és a tökéletesség iránti vágynak köszönhetően tart ma ott a Bose, ahol tart. Miközben azon dolgozunk, hogy jobbá tegyük munkatársaink életét, egy olyan munkakörnyezetet hozunk létre, amely bevonzza, és megtartja a legnagyobb tehetségeket, ezáltal biztosítva vállalatunk jövőjét.


Az olyan programok, mint a Wellbeing@Bose, az Appreciate@Bose és a Health & Safety mind alkalmazottaink munkahelyi élményének és életének jobbá tételét támogatják. Számos olyan képzési programunk is van, amely támogatja munkatársaink fejlődését. Ide tartozik a Bose Lean Enterprise képzés, valamint a Global People Management, amelyeket igyekszünk minden vezetőnkhöz eljuttatni.




Közösségek


Egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy elhivatottságunk, szakértelmünk és jó iránti elkötelezettségünk a gyakorlatban is megjelenjen: hogy támogatást nyújtsunk a helyeknek, ahol élünk és dolgozunk, és az ügyeknek, amelyekben hiszünk. Dolgozóink önkénteskedés, jótékonysági gyűjtések és vállalati adakozás révén igyekeznek segíteni a körülöttünk élő közösségeknek. Vállalatunk az innováció szellemét is igényét is igyekszik minél szélesebb körben elterjeszteni: oktatási kezdeményezésekkel próbálja népszerűsíteni a kutatás és a fejlődés ügyét. Az oktatási programok támogatása lehetővé teszi, hogy munkatársaink megosszák szakértelmüket a feltörekvő mérnökökkel. A mentorálás során bővíthetik élet- és munkatapasztalataikat, ugyanakkor támogatják a mérnökök következő generációit, akik továbbviszik majd a Bose örökségét.




Termékek fenntarthatósága


A mai világban egyre több üzleti ügyfelünk igényel magas fokú fenntarthatóságot biztosító termékeket. Szeretnénk nem csupán teljesíteni, de túl is szárnyalni elvárásaikat: olyan innovatív, a környezetet a lehető legkisebb mértékben károsító termékeket alkotni, amelyek a társadalomra is pozitív hatással vannak.


Ezért odafigyelünk az energiahatékonyságra, a tartósságra, a vegyi összetételre: így érjük el, hogy az általunk kidolgozott termékek minél „zöldebbek” legyenek. Igyekszünk minimálisra csökkenteni csomagjaink méretét és környezetvédelmi szempontból előnyös anyagokat használni. Olyan termékeket adunk ki a kezeink közül, amelyek kézzel fogható módon javítják az emberek életét: ezért is helyezünk olyan nagy hangsúlyt wellness-termékeinkre.




Környezetvédelmi kezdeményezések


A Bose tisztában van a működése és termékei által a környezetre gyakorolt hatásokkal, és egyúttal hiszünk abban, hogy ezen hatások csökkenthetők felelősségteljes hozzáállással. Rendszeresen keressük és igyekszünk elérni az energia- és anyagfelhasználás csökkentésének lehetséges módjait, valamint korlátozni a szén-dioxid-kibocsátást és hulladékkeletkezést. Világszerte számos munkatársunk vett részt ebben a megmozdulásban és tett lépéseket, illetve szervezett kezdeményezéseket saját létesítményében. Továbbra is keressük a lehetőségeket, amelyekkel csökkenteni tudjuk a környezetre gyakorolt hatásunkat, tesszük mindezt a gyárainkban folytatott nagyszabású energiahatékonysági projektektől kezdve egészen a munkatársaink által kezdeményezett megmozdulásokig, miszerint az étkezdékben ne használjanak többé eldobható evőeszközöket.

Termékösszehasonlítás