BaSys.hu BaSys.hu BaSys.hu

Pro Audio

Hordozható Audio

Otthoni Audio

Autohifi
Témakörök Bezár X

IFA2018 – Okosodnak a BOSE hangsugárzók


2018/09/17

A BOSE Smart Speaker sorozat egyelőre, két soundbart és egy hangszórót tartalmaz, de a jövőben további eszközök érkezése is várható...




A BOSE HOME SPEAKER 500 (400 USD) burkolata alatt, két egymásnak háttal elhelyezett meghajtó dolgozik. A gyártó állítása szerint a megoldás előnye, hogy így szélesebb hangszínpadot kapunk, s a visszaverődések miatt egyetlen hangkeltő is képes sztereó hangzást imitálni. A nyolc mikrofonból álló tömb érzékenyen reagál a hangutasításokra, de a készülék tetején elhelyezett gombok is használhatók a vezérléshez. A hangszóró WiFi hálózaton keresztül fér hozzá az internetes tartalomszolgáltatók kínálatához, míg a hordozható eszközök Bluetooth segítségéve társíthatók.




A BOSE SOUNDBAR 500 (550 USD) és BOSE SOUNDBAR 700 (795 USD) egészen alacsony hangprojektorok, amelyek szerényen meghúzódva teszik a dolgukat. A burkolat alá mindkét esetben egyedi kialakítású meghajtók kerültek, amelyek meglepően tiszta reprodukcióra képesek. A QuietPort technológia segít a turbulens zaj csökkentésében, így erőteljes basszust kapunk, nulla torzítás mellett, míg a Phase Guides technológia virtuális surround hangzást biztosít. A készülékek ADAPTiQ kalibrációs eljárással dolgoznak, így mindig az adott környezethez igazított legjobb teljesítményt kapjuk. Mindkét soundbar WiFi és Bluetooth kapcsolatokat kínál, hangutasítással és univerzális távkapcsolóval vezérelhető. Az eszközökhöz vezeték nélküli basszus modul és szatellit hangsugárzók is társíthatók, így semmi akadálya 5.1 hangrendszer kiépítésének. Mindkét soundbar hátoldalán HDMI (ARC), eARC, CEC, TosLInk és USB konnektorok találhatók.

Forrás: http://www.sztereomagazin.hu

Termékösszehasonlítás