BaSys.hu BaSys.hu BaSys.hu

Pro Audio

Hordozható Audio

Otthoni Audio

Autohifi
Témakörök Bezár X

Beyerdynamic Tesla technológia


2020/06/25

A Beyerdynamic prémium és csúcskategóriás termékeinek gyűjtőneve „TESLA”, ami egy speciális, saját fejlesztésű technológiát jelent a Beyerdynamic lassan 100 éves történelmében.




A XIX. század végén, és a XX. század elején az elektromosság és mágnesesség úttörőjeként is számontartott Nikola Tesla-ról elnevezett mágneses indukció mérése adta az ötletet az elnevezéshez, mert az első elkészült próbamembránoknál körülbelül 1 TESLA volt a mért mágneses mező erőssége. A ma is kapható TESLA membránnal készült fej és fülhallgatóknál ez az érték már 2-2,5 TESLA körül van.



A TESLA TECHNOLÓGIA ELŐNYEI

A példa a T1 modellt veszi alapul, más TESLA készülékek eltérhetnek ettől.



Felépítés


A membrán felépítése viszonylag egyszerű. Mindössze néhány alkatrészből áll, de az illesztések, és a felépítésben minimális hiba sem lehetséges. Ezt természetesen a fizika törvények sem teszik lehetővé, hogy a tökéletes hangreprodukció megtörténjen.


Membrán


A speciálisan kifejlesztett felépítésű membrán kombinálja a nagy merevséget és a relatív kis súlyt, ami lehetővé teszi a széles frekvenciatartományban való szinte tökéletes lineáris működést. (5 – 50.000 Hz)


Mágneses mező


A hang reprodukálásához elengedhetetlen a fejhallgatóban lévő neodímium mágnes mezője, ami az elektronikus jelet alakítja vissza hallható hanggá a membrán segítségével. Az egyedi felépítésnek és a minőségi anyagoknak köszönhetően a TESLA fejhallgatók „mágneses meghajtója” kétszer olyan hatékony, mint a hagyományos felépítésű modelleknek.






Precíziós anyagok


A precíziós anyaghasználatnak köszönhetően, pontosan meghatározott áramlási körülményeket állítanak elő a membrán felszínéről induló mozgó levegőnek. Ez is segíti a tökéletes hangzás kivitelezését.


Teljes fémház


Az akusztikus átalakítást tovább segíti a fémből készült ház, ami védi az átalakítást a külső elektronmágneses zavaroktól.


A TESLA ÉS A HAGYOMÁNYOS DT MEMBRÁN ÖSSZEHASONLÍTVA







A MEGFELELŐ ELLENÁLLÁSÚ TERMÉK KIVÁLASZTÁSA


A különböző impedanciával (ellenállással) rendelkező termékek, nem csak az otthonra, megfelelő teljesítmény leadására képes erősítőkkel való használatra lettek megalkotva, hanem a mai, viszonylag alacsonyabb teljesítmény leadására képes mobil eszközökkel is használhatóak.


TIPPÜNK


A standard változatokat (250 ohm) otthonra, stúdiókba ajánljuk, Hi-Fi rendszerekhez, hangkártyákhoz.
A 600 Ohm-os modellek hosszabb ideig történő zenehallgatásra lettek kifejlesztve, amikhez szinte feltétlen szükséges egy fejhallgató erősítő használata a megfelelő hangerő és hangminőség biztosítására. (például Beyerdynamic A20 és A2 erősítő)
A mai mobil eszközökhöz a „portable” termékek az ideálisak, alacsony ellenállásuk (általában 32 Ohm), és zárt felépítésük miatt. 


TESLA TERMÉKEK


A Beyerdynamic a TESLA technológiát veszi alapul minden olyan készülékeinél, amik a prémium kategóriába tartoznak, hogy minél tökéletesebb legyen a zenei élmény. A ma kapható TESLA termékek használhatóak otthon, vagy az utcán, vagy a zenealkotás professzionális világában, stúdiókban.


OTTHONI TESLA













HORDOZHATÓ TESLA











TESLA PRO






Termékösszehasonlítás