BaSys.hu BaSys.hu BaSys.hu

Pro Audio

Hordozható Audio

Otthoni Audio

Autohifi
Témakörök Bezár X

Behringer XENYX XL1600

Behringer XENYX XL1600
Behringer XENYX XL1600 Behringer XENYX XL1600 Behringer XENYX XL1600 Behringer XENYX XL1600 Behringer XENYX XL1600
Behringer
Termékkód: XL1600

Prémium, 16 bemenetes, 4 buszos keverő XENYX mikrofon előerősítővel és Brit EQ-val.

A termék részletei

nem kapható/elfogyott

ÁFA-val 185 900 Ft ÁFA nélkül: 146 378 Ft
Ingyenes kiszállítás!

Értékeld elsőként!

Bemutatkozik az élő keverők új generációja: drasztikus kinézettel, fantasztikus képességekkel és fantasztikus értékkel. Az XL-sorozat intuitív kialakítása és színkódos vezérlője egyszerű használatot nyújt. Olyan dolgokat tettünk bele, amiket már nagyon vártatok. És persze az XL3200, XL2400 és XL1600 mind a bizonyított XENYX előerősítők és kimagaslóan zenei EQ köré épült.

Be és kimenetek.

Néhány gyártó trükkösen bemenetnek számolja a CD/Tape bemenetet is. De az XL sorozat valóban 8 (XL1600), 16 (XL2400) és 24 (XL3200) monó csatornát ad és négy sztereót.(Két 6.3mm-es jack-el darabonként és 8 line szintű bemenetet, ami használható négy mikrofon bemenetként is).

A választásod függvényében akár 8, 16 vagy 24 mikrofont (vagy egyéb monó hangszert) köthetsz egy keverőre. Kapsz még teljes értékű buszokat, amivel több csatornát rendelhetsz egybe egyetlen féderhez (mondjuk a teljes dob szettet)

A legjobb, hogy nem kell feketeöves hangmérnöknek lenni hozzá! Hogy elkezd, csatlakoztass minden mikrofont a megfelelő bemenetre a hátlapon. Innen máris átláthatod az XL sorozat teljesen egyszerű tervezését.

Rengeteg csatorna, mind élőben.

Minden kezelő teljesen egyértelműen van elhelyezve, nem kell magolnod mi, merre van.

Minden monó csatorna fölött találsz egy TRIM vezérlőt, amivel állíthatd a hangot és egy 80hZ kapcsolót, ami a nem kívánt zajokat szűri ki.

Minden monó csatornán 4 sávos EQ High Mid és Low Mid tekerők (a kékek) párban vannak a FREQ vezérlővel (világoskék) amivel kiemelheted, vagy levághatod a frekvenciákat. Közvetlen az EQ alatt van egy EQ kapcsoló, amivel kapcsolhatod ki-be.

Mi az a Brit EQ?

A brit EQ remek dolog, ha élőben akarsz nyúlkálni a frekvenciákhoz.

A 60-as 70-es évek stílusa és a legtöbb hangmérnök esküszik rá. A hangodnak lágynak, tisztának és mindenek fölött érthetőnek kell lennie. Olyan, mintha skót whisky-t innál a lőre helyett!

A hagyományos EQ tervezésekkel ellentétben a Brit EQ sokkal zeneibb, sokkal lágyabb. Ha hozzáadod az alsó-közép sávot, sokkal keményebb hangot kapsz, semmint dohogást. Ha visszaveszel a magasból, nem lesz iszapos a hangja.

Csatorna csík

A csatorna FX, MON és AUX vezérlői közvetlen az EQ szekció alatt vannak. Használd ezeket, hogy behallgass, vagy használj külső effektorokat, csatornákat. Ezek alatt van a PAN gomb, ami a sztereó képben mozgatja a jelet. A csatornaféder a fő keveréshez igazítja a csatorna teljes hangját. Nyomd meg az 1-2-3-4 kapcsolókat, hogy buszhoz rendeld a csatornát!

A sztereó csatornák is így működnek, csak fixált 4 sávon. A csatornák 6.3mmes sztereó bemenetekkel rendelkeznek

Ha minden mikrofon és hangszer bekötve, akkor jön a MAIN (Fő), al- és FX csoport. Mind a négy alcsoport vezérlője a konzol jobb alsó sarkában van. Mindnek van saját fédere CLIP LED-del, SOLO kapcsolóval és PAN szabályzóval.

Az FX szekció a konzol jobb oldalának közepén található. Az FX1 és az FX2 jelének narancs színű fédere van; SOLO és MUTE kapcsolók; 1-2 és 3-4 kapcsolók, amik alcsoportokhoz osztják a jelet; MAIN kapcsoló, hogy a fő kimenetre irányítsuk a jelet; MON szabályzók (kék), amik a monitor jeleken állítják be az effekt erejét és SEND tekerők (narancs) ami az összes FX SEND jelnek a hangerejét állítja. Mindkét monitorra küldő saját (kék) féderrel, valamint MUTE és SOLO kapcsolóval rendelkezik.

A MAIN A szekció a konzol jobb alsó részében kapott helyet. Kapsz hozzá egy csatorna fédert (világosszürke), egy 13 LED-es fő jelszintmérőt, egy MUTE gombot (piros) ami minden bemenetet elnémít, kivéve a CD/Tape-et és egy BAL (balance) gombot, ami a sztereóképet mozgatja. E fölött találod a MAIN B szekciót, ami a hátlapi MAIN B kimenet jeleit irányítja. Használd a MAIN B kimenetet, hogy egy csatlakoztass egy másik erősítőcsoportot, vagy egy felvevő rendszert.

Az XL sorozatban egy Talkback szekciót is találsz a jobb felső sarokban, saját XLR bemenettel, LEVEL szabályzóval (piros) és kapcsolókkal, amikkel a jelet a MON, AUX, GROUP, vagy MAIN kimenetre küldheted. És végül két fejhallgató csatlakozó is van a fölső részen, amivel személyesen monitorozhatod a mixet és két BNC lámpa csatlakozó, hogy ne keljen többé sötétben keverni.

És ami mögötte van...

Az XL sorozat hátsó panelje egy intuitív patch bay, amivel rengeteg féle csatlakoztatás lehetséges. A bal felső sarokban találod a fő kimeneteket (MAIN OUTPUT). Van bal és jobb XLR kimenet PA rendszereknek és dupla 6.3mm-es illesztő dinamikus feldolgozók vagy equalizerek számára. Van egy kettős OUT B jack kimenet, amit a MAIN B tekerő vezérel az előlapon. A főkimenetek mellett találod az FX/MON/AUX SENDS szekciót. Az FX 1 és FX 2 6.3mm-es kimenete küldi a jelet a külső effektorokhoz. MON 1 és MON 2 XLR kimenetek a monitoroknak, plusz AUX 1 és AUX 2 XLR kimenetek, amiket külső effektorokra, vagy monitorra is köthetsz.

Ez mellet találod az AUX RETURN csatlakozási pontokat. A sztereó AUX 1 & 2 bemenetekre köthetsz plusz effektorokat, vagy al-keverőket, míg a sztereó FX 1 és 2 visszatérők (return) már feldolgozott jeleket kaphat az FX1 vagy FX2 kimenetektől.

A bal és jobb oldali SPEAKER jelzésű 6.3mm-es csatlakozókra monitor hangfalat köthetsz, ezek ugyanazt a jelet adják, mint a fejhallgató kimenet.

Minden alcsoport saját INSERT és OUT, 6.3mm-es jack-ekkel van szerelve. Az "insert"-re köthetsz zajkapukat, kompresszorokat vagy equalizereket, míg az OUT jack-ek küldik az alcsoport jeleit - például - egy több sávos felvevőegységbe.

A hátlap alján pedig végig a monó és sztereó csatornák illesztőit találod. A monó csatornák 6.3mm-es és XLR bemeneteket kaptak INSERT jack-el és egy DIRECT OUT jack-et, ami pl. többsávos felvevőre küldheti a jelet. A sztereó csatornákon egy XLR és két 6.3mm-es bemenet található.

További adatok / Behringer XENYX XL1600

Márka Behringer
Keverő típus nagy keverő
Csatornák 16
Bemeneti csatlakozó fantom, jack asszimetrikus, RCA - cinch, szimmetrikus
Kimeneti csatlakozó aszimmetrikus jack, fejhallgató, monitor, RCA - cinch, szimmetrikus XLR
Hangszínszabályzó analóg, 4 csatorna
Csoportok 9 - 12
 • Prémium, ultra-alacsony zajú, nagy mozgásterű analóg keverő élő, FOH, monitor, céges, vagy turné felhasználásra.
 • 12 modern XENYX PRO mikrofon előerősítő, plusz 4 sztereó Line bemenet ultra-magas RFI elnyomással.
 • Neoklasszikus, "Brit", 4 sávos EQ 2 fél-parametrikus középsávval a meleg, zenei hangzásért.
 • 4 alcsoport, kimenet illesztőkkel és két független fő kimenet (illesztőkkel).
 • 6 aux send csatornánként, 4 pre-post féder kapcsolható a flexibilis jelirányításért.
 • Csatornaillesztők és direkt bemenetek minden monó csatornán.
 • Clip és jel LED-ek, plusz 80hz EQ, némító, Solo, alcsoport és fő jelirányító kapcsoló minden csatornán.
 • 2 multi funkciós sztereó effekt-visszatérő jelirányító opciókkal.
 • 2 fejhallgató és hangszóró kimenet választható Main/CD/Tape bemenettel.
 • PFL/AFL funkció, plusz teljes értékű Talkback szekció.
 • Hosszantartó 60mm-es logaritmikus fő féder és zárható forgógombok.
 • Belső kapcsolású tápellátás a maximális flexibilitásért (100 - 240 V~), zajmentes hang és kiválóbb jelátvitel - alacsony áramfogyasztással kombinálva
 • A csúcsminőségű és kifejezetten masszív tervezés biztosítja a hosszú élettartamot.
 • A német BEHRINGER által tervezve.
 • aa
Értékeld a terméket!
1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag

Termékösszehasonlítás