BaSys.hu BaSys.hu BaSys.hu

Pro Audio

Hordozható Audio

Otthoni Audio

Autohifi
Témakörök Bezár X

Behringer TRUTH B3031A Stúdió Monitor

Behringer
Termékkód: B3031A

Nagy részletgazdagságú, aktív, szalagmembrános 2 utas referenciamonitor kevlár mélynyomóval.

A termék részletei

kérésre elérhető

ÁFA-val 187 900 Ft ÁFA nélkül: 147 953 Ft
Ingyenes kiszállítás!

Értékeld elsőként!

Őszinteség

Ha a stúdiófelvételeidről van szó, őszinteséget akarsz. Tulajdonképpen, tudva, hogy mennyit jelent számodra a művészeted, követelned is kell! Ezért terveztük úgy az új B3030A és B3031A referenciamonitorokat, hogy csak az IGAZAT mondják. Persze akkor is remekül szólnak, ha rákötöd a hifidre, vagy a házimozi rendszeredre, de azért a stúdió-igények figyelembevételével terveztük – ahol minden egyes hangot, amit lejátszol, mikroszkóppal szeretnél megvizsgálni!

 

Örökségre építve

A mi TRUTH B2030A és B2031A hangszóróinkból ezerszámra adtunk el már a legkritikusabb fülű embereknek. Tudtuk előre, amikor nekiláttunk ennek a projektnek, hogy fantasztikus hangszórók lesznek – és tényleg azok!

 

Több éves kutatás

Kutatóinknak több mint két éven át az volt a feladata, hogy megalkossák a tökéletes stúdiómonitort. Mivel a TRUTH B2031A már így is etalonná vált az iparban, a hangmérnökeink úgy gondolták, hogy fogják azt, és megnézik, meddig lehet még tökéletesíteni. Többféle transzduktorral (hangszóróval) és szekrényformával próbálkoztak, a meglévő, és folyamatosan kialakuló technológiák közül. Amikor végül elült a por, előálltak az 2 colos szalagmembrános csipogóval, és a kevlár tölcséres hangszóróval egy alumínium-öntvény házban.

 

Miért Kevlár?

Jó, hogy megkérdezted. A kevlárnak hihetetlen erő/súly mutatói vannak – ezért használják golyóálló mellényekben. A kevlár a mélynyomódban kibírja a legextrémebb energiaszinteket is, ami a torzításmentes, mellkasdöngető basszushoz kell. És mivel annyira könnyű, a kevlár hangszóró tölcsérek sokkal gyorsabban reagálnak a jelekre, mint a papír társaik – ez nem csak a basszus-integritás megőrzéséért fontos, de kritikus a tökéletes középhang-visszaadásnál. A kevlár hangszóróink a legkisebb nüánsznyi mély hangot is visszaadják, anélkül, hogy belerondítanának a középsávba.

 

Mi ez a viccesen kinéző csipogó?

A szalagos csipogók a pontosság eddig elképzelhetetlen szintjét határozzák meg a nagyrészletességű stúdió monitorokban. Elképesztő horizontális szórással rendelkeznek, míg a vertikálist szűken tartják. Ráadásul mivel a szalagmembránok gyakorlatilag súlytalanok, hihetetlen sebességgel képesek reagálni a magasfrekvenciás hangváltozásokra. Így már nem csak a furulya lágy hangját fogod meghallani, de az azt fújó lélegzetet is, hallod a szélcsengők egymáshoz ütődését, de még a köröm hangját is a nylon gitárhúrokon!

Még egy ok, miért a szalagmembrános hangszórók annyira jól szólnak, az az, hogy akár az emberi fül számára hallhatatlan hangokat is képesek reprodukálni. Attól, hogy mi nem halljuk ezeket az ultraszónikus hangokat, a lecsengő harmóniájuk nagyban befolyásolja a sztereó képet. Például egy 30 kHz-es hangot már nem hallasz meg, de az első alharmonikusát (15 kHz) igen, annak az alharmonikusát (7.5kHz) igen, stb. Az aharmonikusokkal kombinálva a hangot elképesztő realizmust produkálnak.

 

A Mindennapok teljesítménye

Egy tökéletes stúdiómonitor megalkotásához kicsit azért több kell, mint egy „golyóálló” membrán, és egy kis, kupolás csipogó. Kell hozzá erő – méghozzá sok. De még fontosabb, hogy ennek az erőnek passzolnia kell a mély és magassugárzók igényeihez.  Míg versenytársaink megelégszenek azzal, hogy az első, polcról levett hangszórót hozzá szigszalagozzák a one-site-fits-all erősítőre, mi minden egyes komponenst magunk tervezünk az adott feladathoz. A 225 wattos dupla erősítésű technológiánkat (beletéve a fáziskorrekciós aktív hangváltót) tesszük minden B3031A–ba (110Watt, a B3031A-ba) biztosítva, hogy legyen megfelelő erőtartalékod, amikor igazán szükség van rá.

 

Fáradásmentes, széles hasznos hangterület

Míg versenytársaink stúdiómonitorai gyakran igen kis területre szórják a hangot, a mi hullámirányító rendszerünk sokkal nagyobb, tökéletesen szóló teret képez. Ez azt jelenti, hogy nem fogod egy ponton kikoptatni a szőnyeget, ahol a „legjobban szól”. Szabadon sétálgathatsz a sztereóban, megtalálva azt a kis részt, ahova még egy hangszert be lehet pozícionálni. Ráadásul nem fogod elszenvedni a „monitorozási-fáradtság-szindrómát”, az állapotot, amit a harsogó középmagas hangok végtelen hallgatása okoz – ideális, ha át akarod mixelni az éjszakát. Az új 2 colos, szalagmembrános hangszóróval olyan selymesen lágy magas hangokat produkál, amitől reggelig sem fájdul meg a fejed.

 

Hiszem, ha hallom!

Könnyekig untathatnánk a technikai zsargonnal , de ha meghallgatsz egy TRUTH sorozatos hangszórót a legközelebbi BEHRINGER kereskedőnél, rá fogsz jönni, miért is jó a kevlár sugárzó, és a kupolás csipogó a tetején, és miért fölülmúlhatatlan ez a cucc a kategóriájában.

További adatok / Behringer TRUTH B3031A Stúdió Monitor

Márka Behringer
Hangsugárzó típus stúdió monitor
Felhasználási terület monitorok
Csatlakozások sztereó jack, XLR szimetrikus
Szín fekete
Speciális funkciók aktív crossover
Hangszóró méret 6,75", csipogó

Funkciók

 • Teljesen egyenletes hangzású stúdió monitor
 • Beépített 285 wattos dupla erősítő hihetetlen erőtartalékkal
 • Ultra precíz 2 colos szalagmembrános csipogó a tökéletes hangvisszaadásért
 • 8.75 colos távsugárzású mélynyomó deformáció-ellenálló kevlár tölcsér a tökéletes basszusért.  
 • Tökéletes szórású karakterisztika és kimondottan nagy hasznos hangterület a fejlesztett hanghullám-irányító rendszernek köszönhetően
 • Tökéletes hangelosztás a hangváltó hálózatnak és a Linkwitz-Riley szűrőknek köszönhetően
 • Az akusztikus hatások széles spektrumú állíthatósággal rendelkeznek
 • Külön állítható alacsony és magasfrekvenciás limiter
 • Automatikus alvó mód (kikapcsolható)
 • Mágnesesség elleni árnyékolás miatt számítógép monitorok mellé is tehető
 • Szervo-kiegyensúlyozott bemenetek XLR és 6,5mm csatlakozókkal.
 • Csúcsminőségű alapanyagok és masszív borítás a hosszú élettartamért
 • A német BEHRINGER által megálmodva és megtervezve
Cégnév Üzlet helye Távolság Készlet Szállítási díj* Ár*
Értékeld a terméket!
1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag

Termékösszehasonlítás