BaSys.hu BaSys.hu BaSys.hu

Pro Audio

Hordozható Audio

Otthoni Audio

Autohifi
Témakörök Bezár X

Behringer SX4882

Behringer SX4882
Behringer SX4882 Behringer SX4882 Behringer SX4882 Behringer SX4882 Behringer SX4882
Behringer
Termékkód: SX4882
Rendkívül alacsony zajszintű keverő 48/24-bemenet, 8 Bus, XENYX mikrofon előerősítőkkel, brit EQ-val
A termék részletei
ÁFA-val 299 900 Ft ÁFA nélkül: 236 142 Ft
Ingyenes kiszállítás!

Értékeld elsőként!

Outlet darabok!

Szervizelt
Esztétikai hiba, kifogástalan működés, eredeti csomagolás nélkül. Garancia: 6 hónap

299 900 Ft
149 000 Ft
ÁFA nélkül: 117 323 Ft
Ingyenes kiszállítás!
-50%
Kosárba

Teljes körű sokoldalúság

Akár otthoni használatra, akár stúdió vagy élő koncert felvételre, akár egy színpad monitor rendszerének keverőjeként kell, az SX4882 mindenre képes. Az élő előadások sokoldalúságának és szükségleteinek is megfelel, ez a konzol a hangmérnökök kívánságainak és álmainak egész armadáját egyesíti egyetlen csúcsteljesítményű gépezetben. Lehet nem tud ingyen sört, vagy csajokat szerezni, de brutálisan teljesít, ha élő zenéről, vagy felvételről van szó.

Mi az az In-Line Mixer? És miért van rá szükséged?

Az In-Line mixer lényegében egy keverő a keverőben. Ezért vannak a csatornák 1-24-ig ÉS 25-48-ig számozva. Valójában két 24 csatornás keverő egyben.
A Mix B-nek nevezett második keverőt általában felvételeknél használják, de van néhány élőzenei fellépésnél is hasznos tulajdonsága. A stúdióban a Mix B-vel az összes multi-track tape csatornát visszacsatolhatod anélkül, hogy felhasználnál egyet is a 24 fő bemenetből. Így csupán pár gombnyomással tengernyi visszajátszási és keverési lehetőséged lesz, kábelezés nélkül. Más szavakkal, nincs több törött dug alj, vagy váratlan csúszás. Élő előadásoknál a Mix B-vel teljesen különálló 2 sávos mixet küldhetsz a felvevő egységhez, használhatsz különálló hangszóró zónát, vagy egyből sugározhatod is az adásodat. Ráadásul külön monitor vagy effekt buszként is működhet.
Az egyik dolog, amiért annyira szeretni fogod az in-line mixert, az ÉLŐ FELVÉTEL. Ha valaha próbáltál élőzenei felvételt csinál, egyenes adásból tudod mennyire egyszerűen működik a dolog. Vagyis MÉGSE! A minőségi felvétel és a helyiség igényeihez beállított élő adás ki- és bemeneti jelszintjei gyakran nem passzolnak. Ezt eddig egy spliterrel és egy, csak a felvétel kedvéért beállított második keverővel lehetett megoldani. Most már erre sem lesz gond a beépített in-line mixerrel.

So-so-so-Sokoldalúság! Nincs több „okoskodó patch-elés”

Az irányítás, és bemenetei lehetőségek nem túlértékelt dolgok. Sőt, valójában alapvető dolgok, komplex hangszerelések, és egyidejűleg több banda kezeléséhez. Ha nem is kell minden egyes fellépésnél minden egyes patch lehetőség, jó dolog tudni, hogy mindenre fel vagy készülve. Hálás leszel, hogy minden bemeneten, alcsoportnál és a fő kimeneten is találsz belépési pontot. A csatornánkénti direkt kimenet is nagyon hasznos, és egy rövid időre hősként fognak rád tekinteni, mikor egy látszólag valószínűtlen megoldással választod le a jel egy részét, hogy kiszolgálj vele valamilyen más bementet.
Ott használd a kreativitásod ahol valóban számít! Ne a kábelcsatlakozók, bemenetek és patchelés kompromisszumai között, hanem a zenélésben! A teljes körű sokoldalúságról és kompatibilitásról szól az egész, és ebben az SX4882 nem fog cserben hagyni.

Valójában minden csatornát egyformának teremtettek

Semmit sem spóroltunk a tervezésnél. Minden csatornának ugyanazok a tulajdonságai, mint a többinek. Az összes egyforma. Nincs több „bárcsak…” sóhaj, miközben megpróbálod elrendezni a bemeneteket.
Ha már szóba kerültek a csatornák jó ha tudod, hogy ütős kis meglepetés vár rád: KETTŐ fél-parametrikus középsáv szabályzó. Ez pont kettővel több, mint amit a legtöbb keverő tud. Nem probléma többé 600-nál kiszedni a tülkölést, vagy 2k-nál egy kis közép élességgel kiemelni a tisztaságot. Nincs több kompromisszum. Nem fukarkodtunk, nem spóroltunk ezen az eszközön. Minden csatornának megvan minden egyes tulajdonsága, ami a többi csatornának is. Az összes egyforma. Nincs több „bárcsak…” sóhaj, miközben megpróbálod elrendezni a bemeneteket.

British EQ a nyavalyás, kiváló hangzásért

A drága brit konzolokat régóta dicsérik, mert finomabb, kellemesebb EQ-juk van mint a többi keverőnek. Az SX4882-n épp ezért vannak „British” típusú EQ áramkörök, nagyobb ívekkel és finomabb fáziskarakterisztikával. Maximalizálja a frekvenciavezérlés hatékonyságát. Akár el is kezdheted angol akcentussal mondani, hogy „Próba egy, kettő”. Azt se feledjük, hogy kettő állítható EQ sáv van, nem csak egy. Sok helyzetben ezek elengedhetetlen dolgok, és most megvan a megoldás!

Mikrofon előerősítők – vége a hülyéskedésnek

A mikrofon előerősítő az egyik legfontosabb áramkör egy keverőben. Ez dolgozza fel legelőször a mikrofon gyenge bemenetét, használható, vonal szintű jellé erősíti őket. Biztosan hallottad már a mondást, „garbage in equals garbage out“. Ez pont igaz a mikrofon előerősítőkre. Gyakori probléma a rossz minőségű mikrofon előerősítőkkel, a zajszint, torzítás, alacsony headroom és végül az elégedetlen közönség. A BEHRINGER csúcsminőségű XENYX előerősítőket használt a professzionális keverőinkben. Nagyon alacsony zajszint, nagy headroom jellemzi őket, és felveszik a versenyt a drága, külső előerősítőkkel is.

Gombok, gombok, gombok

Ennek a csinibabának rengeteg gombja van. Szerinted jól néz ki a sok gomb? Igen! Ezért pakoltuk fel őket? Nem! Azért vannak ott, mert mindegyikre szükséged van! A legtöbb keverőnek nincs ennyi opciója, talán ezért hiányzik annyi hangmérnök haja.

FIGYELEM: Lehetséges, hogy rajongók tömegei fognak faggatni arról, hogy tényleg tudod-e az összes gombról, hogy mire jó.

PFL/SOLO lehetőségek az alábbiakon:

 • Minden csatorna, pre- és post-fader
 • AUX bus send
 • AUX return
 • Minden alcsatorna
 • Fejhallgató mixek

Irányító mátrix gombok, stb:

 • Kapcsoló, amivel Mix B bemenetet VAGY mikrofon/vonal bemenetet kapcsolhatsz a main csatornára
 • Mikrofon/Vonal bemenet váltó gomb
 • AUX send Mix B
 • B-channel Flip kapcsolók hatásra a Mix B források tükrözik a main csatorna bemenetét
 • Mix B bemeneti szint +4dN vagy -10dB
 • Alul vágó szűrő
 • Fantomtáp kapcsoló, független 8 csatornás blokk
 • Alcsoport és Main mix választó
 • Némító gomb minden csatornán 1-48, MixB csatornákat is beleértve

Okto-csoda, alcsoportok

A 8 alcsoporttal a lehetőségeid olyan rugalmasak lesznek, hogy felcsaphatsz tornásznak is. Az alcsatornákon keresztül 8 különböző számot küldhetsz szalagos egységre, digitális interfészre, merevlemezes felvevőre, vagy használhatod 4 sztereó előkeverőként is. Két párhuzamos kimenet van minden alcsoportban, összesen 16 multi-track csatornához.

Egy élő show alatt, tegyük fel négy alcsoportot hangszerek és énekhangok előkeveréséhez használsz, így marad még négy alcsoportod a felvételek keverésére, ha a Mix B-t nem akarod erre használni. Sztereó PA használata mellett még mindig van 4 alcsoportod amivel dolgozhatsz, és ha színpadi monitorokat kezelsz az SX4882 összesen 16 különálló monitor mixet tud, az alcsoportok, AUX bus-ok és az L/R Mix B kombinálásával. Boszorkányos!

A stúdióban a 8 alcsoporttal maximalizálhatod a bemenetek számát úgy, hogy több csatornát kisebb ré felvételekre bontasz. Alcsoportokba rendezve a csatorna bemeneteket, amiket egyből szalagra küldesz, lehetőséged van több mint 24 különálló bemenet kezelésére. Ráadásul az alcsoportok kimeneti csatornájának jelszintjét is megválaszthatod (+4dB or -10dB), hogy illeszkedjen a felvevő eszköz bemenetéhez.

A mérőhíd – elképesztően menő és hasznos

Ha egyszer használtál mérőhidat, nehéz lemondani róla. Alapvető egy stúdióban, és élő shownál is fantasztikus, a mérőhíd vizuálisan is megjeleníti, hogy mi történik. Minden bemeneti csatorna, az összes alcsoport és a fő kimenet 12 szintű LED kijelzővel rendelkezik, növekvő sorba rendezve, színkódod működéssel, hogy akár a Mix B csatornáinak ki- és bemenetét is szemmel tarthasd.

Sok konzol gyártó drága kiegészítőként árulja csak a mérőhidat, azonban az SX4882-nél ez alapfelszerelés. A mérőhíd – elképesztően menő és hasznos

Templomi használat

Az elmúlt időben a gyülekezet növekedésével megnőtt az igény, a nagyobb egyházi helyszínek, és azok jobb hangosítása iránt, ami hála a minőségi és megfizethető hangrendszereknek igazán professzionális szintre emelkedett. Az SX4882 nagyszámú bemenetével és az AUX csatlakozásával nagy és kis fellépéseket, előadásokat is képes kényelmesen kiszolgálni.

Istentiszteletek, kórusok és együttesek hangosítása és felvétele egyszerűen megoldható. A Mix B, a fő csatorna kimenetéről vagy alcsoportok kimenetéről közvetlen csatlakozz rá digitális interfésszel a felvevő programodra. A CD vagy DVD később kiosztható a gyülekezet azon tagjainak, akik nem tudtak megjelenni az istentiszteleten.

FIGYELEM: A templomi pozíciód, morgó medvéről könnyen megváltószerű magasságokba emelkedhet!

Vállalati audió/videó

A vállalti audió/videó tényleges kihívás, rengeteg lehetséges bemeneti forrással úgy mint, laptop, MP3, CD, DVD, tv, projektor vagy kamera. Az SX4882—nek RCA, és két külső 1/4" 2 sávos bemenete is van. Ráadásul minden csatornának van szimmetrikus vagy aszimmetrikus, +4 dB vagy -10 dB bemenete is. A Mix B-nek további bemeneti opciói is vannak. Totális 48 csatornával és 82 bemenettel a legnagyobb gyűlések is kiszolgálhatóak. A vállalati előadásokat gyakran hangosítják a nagy termek miatt, általában a közönség közt szétszórt több pár hangfallal. Nyolc alcsoport kimenettel, összesen 4 pár különálló sztereó lehetőséged van a fő L/R kimeneten kívül. A Mix B még egy sztereó kimenettel szolgál, így összesen 6 különálló sztereó lehetőséged van.

Felvevő stúdiókban:

 • 8 alcsatorna párhuzamos, duál kimenetekkel, összesen 8 vagy 16 eszköz kiszolgálására
 • Mix B keverő (25-48. csatorna) visszacsatolja a felvevő eszköz vagy digitális interfész tape kimenetét,  azonnali visszajátszásra, overdub, vagy mix down felhasználásra. A Mix B bemenetek hozzárendelhetőek AUX mixekhez, stúdió fejhallgatókhoz, hozzárendelheted a main csatorna vagy a Mix B csatornához.
 • 6 sztereó AUX return – kettő AUX return alcsoportokhoz vagy a main mixhez rendelhető. A másik négy az AUX return monitoringját segíti
 • Külön vezérlő a stúdió kimenetekhez, külön 2 sávos, külső monitoring, független duál fejhallgató kimenet, akár 4 felhallgató mix
 • Beépített talkback mikrofon hangerőszabályzóval. Hozzárendelhető az AUX1, AUX2, Stúdió vagy fejhallgató mixhez
 • Rengeteg soloing lehetőség a master kimenet szekción keresztül

Élő előadásoknál:

 • A fő keverőtől függetlenül a Mix B sztereó mix lehetőséget ad felvételhez vagy élőadás sugárzásához. Emellett egy külön AUX buszt is szolgáltat.
 • 8 monó alcsatorna, vagy 4 sztereó pár
 • LED-es mérőhíd, a pontos monitoringhoz, és kimagasló „váó!” faktorhoz
 • Teljes Solo/PFL funkció, alcsoportokkal és AUX senddel
 • 6 AUX send monitoringhoz és effektekhez, mindegyik pre-post kapcsolóval, választható fő csatorna vagy Mix B bemenet. 6 sztereó AUX return
 • Belépési pont minden csatornán, alcsoporton és a fő kimeneten
 • Nagy számú bemeneti lehetőség, többek közt három független Tape/2-track bemenet, CD, DVD, MP3 lejátszókhoz, stb…
 • Akár 16 független mixre is képes
 • Némító gomb minden csatornán

De várj, van még több is

 • 100 mm-es logaritmikus faderek és zárt vezérlők finom, érezhető vezérlést biztosítanak, és nem negyedik a sok szemetet a gépedbe
 • A belső autorange tápegységgel 100 és 240 V között bármiről működteti a gépet. ez különösen tengerentúli turnéknál, vagy ugráló hálózati feszültséggel megáldott garázsbandáknál fontos
 • 2 BNC csatlakozó a 12V-os hattyúnyakas lámpákhoz
 • Masszív, strapabíró acél váz

További adatok / Behringer SX4882

Márka Behringer
Keverő típus nagy keverő
Bemeneti csatlakozó fantom, jack asszimetrikus
Kimeneti csatlakozó aszimmetrikus jack, fejhallgató, monitor, RCA - cinch, szimmetrikus XLR
Hangszínszabályzó analóg
 • Ultra alacsony zajszintű analóg keverő stúdió, élő, front-of-house, monitor, vállalati vagy turné felhasználásra
 • Valós in-line koncepciós 24 független Mix-B bemeneti csatornával, mindegyik külön 2 sávos EQ-val, szintvezérléssel,Pan és némítással
 • 24 Xenyx mikrofon előerősítés kapcsolható +48V Phantom tápegységgel
 • Neo klasszikus "Brit" 4 sávos EQ (sztereo) és 2-sávos EQ fél-parametrikus középsávval
 • 8 alcsoport független Solo és irányítási funkciókkal, szimulált táplálás 16 multi-track kimeneten
 • 6 aux csatornánként: összes kapcsolható pre/post fader
 • Fő aux küldés szintvezérléssel és Solo funkciókkal
 • Clip és -20dB LED-ek plusz EQ in, alulvágás, némítás, Solo/PFL, alcsoport és fő irányítási funkciók
 • 6 multi funkciós sztereo aux visszavezetés szint és balansz vezérléssel, Solo és kiterjesztett irányítási funkciókkal
 • Solo-In-Place PFL funkcióval plusz teljes funkciós Talkback,Fejhallgató és monitor résszel és 2 független fejhallgató szekcióval
 • Széleskörű csatorna, csoport és fő beillesztési pontok
 • Beépített mérőhíd csatornánként, alcsoport, és fő mérőkkel, figyelés minden csatornán vagy szalagos visszatérő jelen.
 • Hosszú élettartamú 100mm-es logaritmikus fader és zárt tekerő vezérlők
 • Kiegészítő port univerzális jack csatlakozóval a további készülékek optimális linkeléséhez
 • 2 BNC csatlakozó a 12V-os hattyúnyakas lámpákhoz
 • Belső automata feszültségfelismerő tápegység 100-240V között. zajmentes audió,
 • Kiváló minőségű alkatrészek masszív kialakítás a hosszú élettartamért
 • A német BEHRINGER által megálmodva és tervezve
 • aa
Cégnév Üzlet helye Távolság Készlet Szállítási díj* Ár*
Értékeld a terméket!
1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag

Termékösszehasonlítás